Det politiska våldet

Jag roar mig ibland med att spela datorspel online. Det är inte särskilt vuxet, coolt eller intellektuellt stimulerande men jag tycker att det är avslappnande på samma sätt som att jogga eller ta ett parti schack. En av personerna jag spelar med är en ganska övertygad vänstermänniska någonstans lång till vänster om etablerade partier. Han är också en av de trevligaste människorna jag känner. Han verkar ungefär lika upprörd som mig över det Revolutionära fronten och AFA håller på med och när vi pratade om det ett tag kom jag fram till följande:

1. Problemet är inte att Revolutionära fronten är bråkigt vänsterdrägg eller att AFA vill krossa kapitalismen. Problemet är att RF, AFA, Svensk motståndsrörelse och dylika våldsbejakande organisationer till stor del verkar bestå av skitstövlar. Detta leder mig till nästa punkt.

2. En skitstövel är en skitstövel oavsett hudfärg, politisk övertygelse eller klasstillhörighet. Jag har vid olika tillfällen i mitt liv träffat trevliga vänstermänniskor, trevliga SD-sympatisörer och ett helt gäng väldigt trevliga muslimer. Jag har också träffat totala skitstövlar ur alla grupper, utom möjligen den sistnämnda men jag utgår ifrån att det helt enkelt beror på att jag inte umgåtts med tillräckligt många än. Detta leder mig till nästa punkt.

3. Alla som ser till grupptillhörighet istället för personlighet när de bedömer sina medmänniskor, må det vara feminister, rasister, kommunister eller till och med någon trångsynt liberal kommer dels att riskera att göra felaktiga analyser och dels gå miste om en hel del trevliga och bra människor som de annars hade kunnat få ut något av.

Om du går ut på stan och slår någon på käften utifrån hans politiska övertygelse är du, oavsett vilken din eller hans övertygelse är, därmed en skitstövel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s