Cornucopia har problem med feministiskt hat.

”Kom ihåg – vi är alla individer, det är bara nazister, rasister, kommunister och feminister som klumpar ihop grupper att kasta skit på.” – Cornucopia.

En av Sveriges mest kända samhällsbloggare skrev nyligen ett inlägg om en debattartikel från Miljöpartiet med titeln ”Manlighet hotar planeten”. Innan jag går in på Cornucopias kritik av inlägget vill jag bara lite kort kommentera Miljöpartiets artikel:

Miljöpartiet: ”Under påverkan från bilproducenter och vägbyggarbolag samt inspiration från USA utvecklades Sverige till ett av de mest bilvänliga länderna i Europa. Förutom att effekterna för stadskärnor, luftkvalitet, barns rörelsefrihet och klimatpåverkan har varit förödande har det gynnat män på bekostnad av kvinnor. ”

Ambjörn: Sverige har 520 motorfordon per 1000 person. Det är lägre än följande europeiska länder: San Marino, Monaco, Liechtenstein, Island, Luxemburg, Malta, Italien, Grekland, Finland, Spanien, Norge, Österrike, Frankrike, Tyskland, Schweiz, Litauen, Belgien, Portugal, Polen, Cypern och Nederländerna och endast marginellt fler än England, Irland, Tjeckien, Danmark 0ch Estland.Vi ligger alltså någonstans i mitten när det kommer till hur mycket motorfordon vi har, trots att vi är ett glesbefolkat land där behovet av bilar antagligen är större än i mer tättbefolkade länder. Vi har även världens 16:e högsta bensinpriser (12:a i Europa). Jag har inte kört omkring tillräckligt i Sverige för att ranka vägarna, men alla som försökt föra fram en bil i centrala Uppsala eller upplevt de vägreparationer som sker i Sundsvall just nu skulle nog också ha invändningar mot påståendet att vi är bilvänligast.

Miljöpartiet: ”Självklart beter sig inte alla män lika – lika lite som kvinnor gör det – men det finns systematiska skillnader som belagts i många undersökningar. Män står till exempel för 70 procent av all bilkörning i Sverige och dominerar klart bland flygets affärsresenärer. Inget av detta är ett måste utan ett resultat av en politik som genom olika subventioner och prioriteringar byggt bilsamhället. ”

Ambjörn: Det är mycket möjligt att de har en poäng, men om de jämförde utifrån yrkeskategori hade bilden nog blivit mer rättvis.

Miljöpartiet: Förutom att miljarder läggs på bilvägar och underhåll subventioneras parkeringar i alla kommuner. Billösa hushåll får således ofrivilligt bidra till grannens parkeringsplats via hyran. Att det oftare är kvinnor är ingen nyhet. En politik med mannen och således bilen i centrum tar också upp enormt mycket mark i anspråk – mark som vi kunde ha använt på bättre sätt.

Ambjörn: Utmärkt poäng angående att subventionera saker man inte har att göra med. Om jag lovar att inte ta del av Teater, hemslöjdsprojekt, kultur i stort och dylikt betalat med skattepengar, får jag tillbaka en motsvarande andel av vad jag betalat i skatt genom åren då?

Så här populär var för övrigt författarnas åsikter: håller du med miljöpartiet

 

Anyway, den gode Cornucopia hade ett något enklare sätt att bemöta artikeln såhär skrev han:

 

”För er som inte orkar med att läsa ovanstående kan jag sammanfatta med en mening:

”Allt är männens fel, och männen som kollektiv ska skuldbeläggas.” 

Byt nu ut ”män” ovan mot t ex ”invandrare” eller ”judar” och byt ut ”feminism” mot ”nazism”.

Det står iaf klart att vi till hösten får en ny regim, en regim som kollektivt kommer skuldbelägga ungefär hälften av Sveriges befolkning, alla sk CIS-män, för alla fel som finns i Sverige. Att vår tids vänsterextremism, feminismen, inte blir ett tema för den kommande regimen kan vi glömma.

Män bör komma ihåg att en röst på (s) är en röst på (v), (fi) och ovanstående (mp).”

 

Detta ledde i sin tur till bråk i kommentatorsfältet vid inlägget som gjorde att Cornucopia ansågs sig tvungen att uppdatera sin kommentarsregler med ett förbud mot feministisk hetsretorik och få in följande förklaring om varför man bör kunna backa upp sina påståenden med fakta. Det sistnämnda, att kräva fakta istället för att nöja sig med löst tyckande, tror jag att någon beskrev som en manlig härskarteknik någonstans för ett tag sedan, det tyckte jag var lite roligt.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s