Kan Fi komma in i riksdagen?

Jag gillar odds. Odds är ärliga. Om någon säger att han tror ditten eller datten som du tycker verkar korkat och du säger ”Ska vi slå vad?” visar det att du är beredd att sätta pengarna där din mun är, vilket har en ytterst angenäm inverkan på hur mycket skit du snackar.

wtffi

Så va fan!?

De senaste tre opinionsundersökningarna [här], [här] och [hittar inte länk, kan ha inbillat mig] ger FI 2,6% av rösterna (de två länkade) respektive 3,6 procent (den jag inte hittar). Lägg ihop detta med följande:

  • Fi fick oerhört med uppmärksamhet inför EU-valet. Nu har de tappat nyhetsvärde, de har knappast några nya frågor som kan ge samma uppmärksamhet och Soraya Post eller vad hon heter är PR-mässigt en katastrof i EU-parlamentet. Hon har inte fått några rubriker alls förutom när hon stödde (!) en konservativ, vit KD-are till ny EU-president. Herrn kan dessutom ha Europas sämsta ryckte när det kommer till demokratifrågor.
  • Valdeltagandet är mycket högre i riksdagsval jämfört med EU-val, detta missgynnar Fi som sannolikt (känslomässigt driven kampanj, väldigt engagerade sympatisörer etc) inte haft så många soffliggare. Även om varenda käft som röstade på Fi i EU-valet också gör det i riksdagsvalet, vilket i sig är osannolikt med tanke på att småpartier generellt sett gått bra i EU-val, så behövs det 40-50k röster till för att nå spärren. Finns det ens 50k potentiella FI-röstare som inte röstade på dem i EU-valet?

Mitt enskilt största bet, som antagligen blir större om inte oddsen skiftar närmaste veckorna, inför valet är att FI inte kommer in. Det enda negativa jag ser med bettet är att det antagligen inte ens kommer bli spännande under valvakan.

Annonser

5 thoughts on “Kan Fi komma in i riksdagen?

  1. Ping: Beatrice Ask gör det igen | Ambjörn Hedblom

  2. Ping: Valbetting: Mindre än en vecka kvar | Ambjörn Hedblom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s