The Ultimate Fighter och jämställdhet

Jag har alltid tyckt att kvotering är ganska oförskämt. Ska någon ha en position så ska det vara för att vederbörande är bäst lämpad, inte för att han eller hon råkar ha rätt kön. I UFC, världens största MMS-organisation, fanns det länge ingen kvinnodivision. Anledningen var rimligen att kvinnlig MMA legat bakom manlig rätt länge, men i och med att Ronda Rousey började snacka skit, fick uppmärksamhet och i största allmänhet genom att vara ett legitimt bad-ass visade att kvinnor kan sälja Pay-per-views blev det en första kvinnodivision. Detta blev så bra, de flesta matcher har varit schyssta, att UFC genom sin realityserie The Ultimate Fighter ska införa en 115 pound-division.

Första avsnittet sändes nyligen och hade en match mellan okända Randa Markos och den mer kända Teica Torres. Bästa fighten jag sett på TUF på bra länge. Rekommenderas verkligen, även om första halvtimmen av avsnittet som vanligt försökte introducera fighters och likaledes som vanligt var lite fånig. Nästa vecka ska Joanne Calderwood slåss. Jag har varit ett fan sedan hon slogs i någon randomgala i Indien för ett gäng år sedan och ser verkligen fram emot det.

Jag tycker det är fantastiskt att min favoritsport får ett gäng nya divisioner och att det inte har tillkommit för att ”det ska vara så” utan helt enkelt för att kvinnliga fighters har bevisat att de faktiskt är så jävla bra att de ska finnas i UFC.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s