Vem kan rösta på Alliansen?

I och med decembersveket kommer en sosse-regering leda Sverige med en någorlunda sansad allians-budget under en kortare tid vartefter Alliansen lovat att släppa igenom en S+MP-budget med all galenskap som detta innebär. Läs detta igen. Alliansen, bestående av Moderater, ett parti som kallar sig liberalt, Centern under Annie ”Ayn Rand på Svenska” Lööf och Kristdemokraterna tänker alltså, fullt frivilligt, släppa igenom en socialistbudget trots att de bara genom att sitta stilla i båten, lägga en egen och hålla käft hade kunnat hindra denna. Därefter tänker de upprepa detta år efter år tills nästa val.

Trots att jag inte ens röstat på alliansen ser jag detta som ett svek. Vem sjutton vågar rösta på någon som istället för att stå upp för sina värderingar och slåss för sina idéer istället vänder sig lägger sig platt och låter Löfven samt hans hantlangare Åsa och Gustav få precis vad de vill. Det är inte som om de kapitulerat inför en skrämmande statsman och hans kompetenta medarbetare. Det är knappast Thatcher eller ens en gammal god sosse som Gunnar Sträng vi talar om. Här kommer en recap för att få det i perspektiv:

Löfven lovade att inte regera med alliansbudget. Regerar nu med alliansbudget.

Fridolin lovade att vända skolan på 100 dagar, har nu mindre än två veckor på sig. Tror vi att herr Lill-gammal har något på gång?

Åsa Romson analyserar Sveriges problem. Allt är männens fel.

Andra fullträffar under deras korta tid vid makten är som följer:

Åsa målar sin båt med giftig färg, media börjar undersöka om hon fuskat med skatten och den storslagna sången ”En målad båt” skapas ur kaoset. Åsa försvarar sig med att bevisen är copyrightskyddade

Fridolin bestämmer sig för att släppa följande videokilpp, där Sveriges lärare tilltalas som om inte en enda av dem gått ut mellanstadiet.

Stefan Löfven hugger Vänster-Jonas i ryggen, och lyckas därmed se mindre hederlig ut än partiet som ända till Sovjetunionens fall skickade födelsedagshälsningar till DDR:s ledare och trots detta inte känner att de har några demokratiska trovärdighetsproblem.

Det är alltså dessa lirare som alliansen vikt ned sig för.

Det finns människor som hävdar att den nya regeringen kommer att skapa nya jobb. Det är antagligen helt sant. Nuvarande regering kommer att skapa nya arbetstillfällen på precis samma sätt som en jordbävning.

Det finns människor som hävdar att stabilitet är viktigt. Det är antagligen sant, men kom ihåg att Fidel Castro styrde Kuba rätt länge. Det gäller att stabiliteten handlar om en jämn och bra nivå, inte ett konstant harvande i botten.

Det finns människor som hävdar att regeringen inte är så vänster, Vänsterpartiet blev trots allt utslängda. Kom dock ihåg att en normal svensk betalar mer än 40% av sina inkomster i skatt, och att sossarna vill att det ska bli mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s