Är FI rädda för massinvandring?

FI:s EU-parlamentariker Soraya Post ställde för någon vecka sedan, tillsammans med ett gäng andra parlamentariker, ett par frågor om asylsökande i parlamentet. Den som stack ut var följande:

”What actions does it intend to take to relieve the Member States that form part of the external borders of the EU from the massive influx of asylum-seekers, also in line with the UNHCR pledges?”

Soraya Post, oroar sig alltså för den massiva asylströmmen till Grekland. Att tala om massiva mängder asylsökanden i Grekland är dock lite tveksamt, de senaste siffrorna jag kunde snabbgoogla fram tyder på att Sverige tar emot ungefär 8 gånger så många asylsökanden som Grekland per capita.

Detta ska ses i ljuset va att FI redan varit ute i media och anklagat människor som snackat om massinvandring för rasism.

Någon som fortfarande tar FI på allvar?

Annonser

2 thoughts on “Är FI rädda för massinvandring?

  1. Nja. Läser man vad de skrivit verkar det i alla fall för mig tydligt att det de frågar om är vilka åtgärder som görs för att de som flödar in till Grekland ska spridas vidare jämnt över alla EUs medlemsländer. Inte att inflödet till Grekland ska strypas.

  2. Fair enough, men det framgår även tydligt att Grekland inte klarar av den graden av asylsökande som nu tillfälligt kommer från Syrien (30k om året, enligt http://www.npr.org/2014/11/30/367544520/syrian-refugees-find-little-comfort-in-greece) vilket är långt mindre än vad Sverige tar emot varje år. Om det är fel att kalla Sveriges flyktingmottagande ”massivt” så är det åtminstone dubbelt så fel att kalla den här flyktingströmmen massiv. Noterbart är även att Grekland, som jag fattar det, faktiskt har en marginellt större befolkning än Sverige och därmed borde klara av att ta emot marginellt fler invandrare utan problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s