Vad är det för fel på det här landet?

I stort tycker jag om Sverige. De flesta människor man träffar är rätt trevliga, klimatet passar mig ganska bra och vissa delar är väldigt vackra. Samtidigt blir jag bra jävla less på all idioti vi hittar på ibland. Den senaste tiden har varit särskilt störig på det sättet. Kvällstidningen, och jag använder termen liberalt nog att innefattat ”glorifierad skvallerblaska”, Aftonbladet tröttnade på att konkurrenterna på Expressen tillfälligt tagit över titeln som landets minst seriösa medieinstitution och snodde helt enkelt idén att samarbeta med vänsterextrema trolljägare för att ge sig på ”trollen” på Flashback. HAX sammanfattade som vanligt det hela bäst.

Det roliga med det hela är att exemplen de tar upp, till exempel i den här radiointervjun, helt enkelt inte har något alls att komma med jämfört med vilken genomsnittlig dag som helst för många människor som spelar datorspel online, spelar poker på nätet eller utför ett otal andra sysslor. Jag misstänker att lapplisor har en liknande situation. Skillnaden mellan de som skriker om att anonyma näthatare ska hängas ut eller ännu värre klagar på att Flashback inte faller under svensk lag och oss som inte bryr oss så mycket är att vi lärt oss vad engelska skolbarn lär sig någon gång i sexårs-åldern:

Sticks and stones will break my bones
But words will never harm me.

Inte nog med att medieeliten vill avskaffa anonymiteten på internet utifrån att vissa människor säger elaka saker heller, nu tyder väldigt mycket på att denna typ av ”häng ut folk med fel åsikter, gärna med namn och bild oavsett om de för allmänheten tidigare är totalt okända”-journalistik krävt sitt första dödsoffer. Någon lokal SD-politiker tog tydligen livet av sig över det hela. Nu tycker jag inte om SD, men när stora tidningar mobbar folk till döds är någonting allvarligt fel.

Det värsta med det hela är dock inte att ett gäng tidningar blandat ihop det där med att granska makten åt folket med att granska folket åt makten eller att jag tvingas hålla med Alexander Bard, den sistnämnda blir mer och mer sympatisk och det här med att stora företag försöker kontrollera internet har ju gått lite sådär rent historiskt. *host* Pirate bay *host*

Det absolut jävligaste med det hela är att om medieelit, politisk elit och i princip allt som ses som ”överheten” börjar sparka nedåt och slicka uppåt så kommer det lätt en motreaktion. Jag är tveksam till om ens hälften av de röstberättigande vet någonting alls om vad SD egentligen har för politik annat än att de vill minska invandringen, men eftersom varenda privilegierad moralkärring som får chansen bestämmer sig för att sparka på dem så spelar det ingen roll om de inte kommit med nya idéer sedan de hade 1.5% av rösterna, är lika mediatränade som en genomsnittlig gråsten och har ett brunt förflutet. De jävlarna tar ändå toppnoteringar i opinionen. Nu är yougov ett rätt dåligt institut med sunkiga mätmetoder, men det ska till en rejäl felmarginal innan 19% är tillbaka på valets ~13%.

Aftonbladet och Expressen har gjort mer för att stödja Sverigedemokraterna genom sina hatkampanjer hot anonyma högerextremister, nättroll och partiet i stort än Avpixlat och Samtiden någonsin skulle klara av. Det går inte att mobba ihjäl ett parti, oavsett vilken brist på idéer och kompetens de har, om du genom att göra det framställer dem som underdogs. Det enda som finns kvar är att säga; vad var det jag sa?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s