Bubb.la fyller ett år, och är trevligare än andra liberala projekt

Det blir till att återuppväcka bloggen, dels för att jag alldeles för ofta har nedsättande, arga och ur PK-synpunkt tveksamma rants att kläcka ur mig, men framförallt för att Bubb.la fyllde ett år igår och jag har varit med sedan starten. Här är mina reflektioner om det hela.

Siten gick nyligen över 7000 likes på Facebook, det finns runt 200 redaktörer och varje vecka visas de länkar som postas för hundratusentals människor.  Jag själv har under året postat strax över 1000 länkar (femte plats bland redaktörerna), avlagt över 2600 röster och kommenterat över 400 gånger. Förutom att få ständiga stavfel rättade av den gode Måns (tillnamnet ”den förskräcklige”) har det även fått mig att hitta nyhetskällor som jag faktiskt tycker om. Främst har jag börjat tycka om The Independent och Pink News som båda är underhållande, välskrivna och ofta anständigt tidiga på rapportera om saker. Pink News rapporterar i princip allt som har att göra med HBTQ-frågor, och om man slipper få sina bög-nyheter från Aftonbladet blir det mycket enklare att ta dessa frågor på allvar. Även om det i Sverige ofta handlar om rent trams så finns det viktiga rättighetsfrågor runt om i världen som är värda att uppmärksamma.

Redaktionsgruppen är också en trevlig samling människor. Folk som inte bidrar eller är för negativa utan att vara konstruktiva har försvunnit efterhand och varje gång någon hittar en trevlig tjomme som de tror kan bidra tenderar denne att bli inbjuden och få testa, som en osynling hand försvinner mindre lämpade (och någon enstaka lämpad) människor och folk som passar bättre tillkommer.

Nu har jag aldrig, främst av geografiska skäl, varit involverad i Frihetsfronten. Däremot har jag varit med i Liberala partiet, gått på en del FMSF-grejer och någon gång i tonår och jag vågar säga att när det kommer till liberala projekt är  Bubb.la det bästa jag varit med om. Det är också antagligen det mest aktiva och största sådana i Sverige just nu. Det är väldigt kul att få vara med på ett hörn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s