Om Ambjörn

Vem är jag?

Mitt namn är Ambjörn Hedblom. Jag är vice ordförande i Liberala partiet, utbildad jurist vid Uppsala Universitet och har sedan 20-årsåldern försörjt mig på pokerspelande, mestadels via internet. Mitt intresse för frihetsfrågor väcktes under gymnasietiden då jag började läsa en del bloggar, främst HAX och Johan Norberg. Under min studietid engagerade jag mig inte politiskt förrän jag i samband med förra valet gick med i Liberala partiet och tagit på mig diverse uppdrag där.

De sakfrågor som ligger mig varmast om hjärtat har alla att göra med att göra staten mindre. Jag vill lägga ned den absoluta majoriteten av statliga förvaltningsmyndigheter, privatisera eller lägga ned statliga företag och lägga ned det statliga stödet till kulturen. Jag vill även tillåta sexköp, legalisera cannabis och i största allmänhet låta rättsväsendet koncentrera sig på att utreda riktiga brott istället för att jaga efter ungdomar som röker på. När det kommer till politiska åsikter är jag alltså något av en kliché-libertarian.

Jag vill att Sverige så fort som möjligt lämnar EU och ersätter det hela med frihandelsavtal. EU må ha varit en ganska bra idé från början, men i nuvarande utformning är det ett jättelikt, odemokratiskt och byråkratiskt åbäke som kostar betydligt mer än det smakar och knappast visar några som helst tecken på att utvecklas åt rätt håll.

Det är även viktigt att Sveriges landsbyggd får en ärlig chans att överleva. Skattesatser på bränsle måste vara sådana att det är möjligt att bo och verka på landet. Det måste även bli enklare att driva jordbruk. Möjligheterna att försvara sin egendom mot rovdjur bör bli större och reglerna för djurhållning och produktion av mat bör förenklas.

Sammanfattningsvis vill jag göra staten mindre genom att lägga ned, förenkla eller sälja ut de delar av staten som inte är nödvändiga. Detta skulle medföra att kostnaden för staten skulle bli mindre varför även skattesatserna kan sänkas. På lång sikt vore en ”flat tax” på ungefär 20% mycket rimligare än nuvarande skattetryck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s